Har ni träffat min nya pojkvän?





En riktig hårding!!
(eller är man det om man använder mer smink än sin brud?)
:D

"När första ljuset brinner...

...står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent"

Jag älskar allt adventsmys! Allt smakfullt, lagompynt!
Helt plötsligt är det så mycket ljus i alla hem och det är riktigt vackert att se alla, vanligen så dystra, lägenhetshus i staden.
Vore dock mysigt att ha någon att mysa med.
Christian har vart iväg (även denna helg). Å inte nog med att han lämnade mig ensam utan han gjorde det till på köpet för att åka till Hunnebo för att vara barnvakt åt Vilma och Max! Så jag är inte bara ensam utan avundsjuk också!
Kunde inte följa med då jag har jobbat. Det har i och för sig också vart roligt. Var ju ett tag sedan nu.. Mycket folk ute för att inhandla klappar och alla verkar vara på ett så glatt harmoniskt humör!

Själv känner jag mig också ganska harmonisk. Borde vara ganska stressad för det börjar bli bråttom med endel skolgrejer. Resan var ju inte enda som uteblev efter operationen, utan även studiehumöret. Därav borde jag vara ganska hispig. Men jag orkar liksom inte stressa! sååå..jag  känner mig ganska harmonisk!

Det ser för en gångs skull lovande ut i julklapps stressen även för denna dam. Bara lillebror kvar nu och det är bara första advent. Är mycket nöjd med julklapparna till min karl. Han har inte en aning. Har inte köpt någon av de sakerna som han önskade sig. Kanske låter dumt att inte ge honom vad han önskar sig. Men jag vet att han önskar sig de här sakerna också, bara att han inte vet det själv ännu! ;)

Nä..nu ska jag fortsätta mysa på soffan!

Bara en sak till: Guuuud va glad jag är att den där skitungen äntligen åkte ur idol.
Samma visa i år igen. Jag bryr mig inte om vem som vinner men jag hittar alltid en som jag tycker borde åka ut men som aldrig åker ut! Förra året var det Sam Hagbert i år Johan Palm!

Inget mer gnäll

Om ca tre timmar skulle jag ha landat på Landvetter. Brun, lycklig och utvilad!
Åhhh...arg, arg, arg!!

Igår tog de bort stygnen. Det såg bra ut om man bortser från att den översta delen av såret hade blivit lite inflammerat.
Jag börjar ändå tro att jag även i framtiden kan tycka om min mage. Med ett vitt streck!

Christian hade skrämt upp mig då han hävdade att det skulle göra ont att ta bort stygnen!
(hur nu han skulle kunna veta det... vad jag vet så han aldrig fått sy)
Så jag var vaken från klockan fem på morgonen för att jag var så nervös. Jag och smärta går inte riktigt ihop.
(har ju alltid vart lite klen)
Men tänka sig...det kändes inte ens!!

Så!
Nu ska jag inte älta min besvikelse över blindtarmsoperation och utebliven charterresa mer!
Lovar!

Imorgon sa jag jobba igen. Ska bli skönt, då jag efter två veckors återhämtning klättrar på väggarna!

I had it coming

För någon vecka sedan då jag var hemma i Vrigstad satt jag och mamma och pratade om resan som väntade oss. Pappa kom och satte sig jämte oss i soffan och då sa mamma:
- Jag vill inte prata om resan för mycket, då jag är rädd att pappa är lite ledsen för att han inte får följa med.
Jag svarade:
- Själv sjunger jag en liten trudelutt för Christian varje morgon om hur härligt jag ska ha det i soliga Egypten!
EX. Jag ska till Egypten, det ska inte du!! Ha- ha- ha- ha- ha -ha!
(melodin är den som man brukar använda då man retas med någon)

Jag börjar nu misstänka att denna akuta blindtarmsoperation kan vara ett lysande exempel på talesättet - "synden straffar sig själv" eller varför inte - " Somliga staffar Gud genast"
 

Ett inre organ fattigare

Tanken var att jag nu skulle befinna mig på varmare breddgrader..
Jag skulle väl antagligen precis ha avnjutit en god middag tillsammans med min mor och nu skulle vi sätta oss vid strandbaren och smutta litegranna på en fruktig paraplydrink. Det skulle väl kanske svida lite i ansiktet eftersom vi direkt när vi kommit fram till hotellet sprungit ner till stranden och lapat sol hela dagen!

Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig..
(i mitt fall känns det som att det aldrig blir som jag har tänkt mig)

I lördags kväll begav jag mig hem till Vrigstad för att träffa några släktingar som skulle gästa huset. Jag hade inte träffat dem på väldigt länge och då Chris var i Sthlm så tänkte jag att jag lika väl kunde åka hem istället för att sitta själv i Borås och uggla.
Hade en jätte trevlig kväll med god mat och gott sällskap. Jag mådde förträffligt...
....ända tills jag skulle gå och lägga mig. Då började jag få ont i magen. Tänkte att det bara var lite magknip eftersom jag ätit för mycket gött och fett under kvällen.. Men det blev bara värre och värre och flyttade sig längre och längre ner i magen för var timme som gick. När klockan slog fyra så intog jag kräksposition vid toaletten. "Sjutton också, nu har jag åkt på nån kräksjuka". Men det hände inget och efter att mamma tvingat mig i säng vid sex-tiden fick jag iaf några timmars sömn. När jag vaknade hade magontet nått nedre delen av magen..närmare bestämt magens högra sida.
Mamma sa att vi skulle avvakta lite till men om det inte blev bättre vid middag så fick vi åka in till akuten..
Middag kom och jag hade svinont + att jag hade fått feber.. Vi ringde och rådfrågade akutmottagningen i Värnamo och de sa att vi skulle komma in..
Sååå.. in i bilen och iväg.. Väl där togs det prover och det klämdes väldigt mycket på min mage. Sen kom det som jag inte ville höra talas om!
- "Det är antagligen blindtarmsinflammation"
- "Nej, nej! Det får det inte vara! Jag ska ju till Egypten på fredag!"

Mycket kan de de där läkarna.. men inte trolla!


Så jag har vart inkvarterad på ett helt annat slags rum. Jag har fått helt andra lugnande och smärtstillande medel än alkoholhaltiga drycker. Jag har absolut inte ätit av någon god buffé. Istället för en brun och fin mage har jag fått ett ärr på den. Men avkoppling har jag ju fått..har inte blivit många knop här inte.
Å denna SMÄRTA ska vi ju inte ens tala om...

Jag är så jäkla lessen.
Jag hade förtjänat den här semestern!
Jag hade förtjänat ett härligt slut på det här året som vart fyllt med motgångar som jag så tappert har stått upp emot!
Så fruktansvart besviken!

Å det hjälper inte när man talar om för mig att det va tur att det hände när jag var hemma hos mamma och pappa. Jag kunde ju lika gärna ha vart ensam i en lägenhet i Borås. Ännu värre.. vi kunde vart i Egypten!
Men just nu skiter jag i det!! Den har inte gjort något väsen av sig i 23 år.. då kunde den väl väntat två veckor till?!?! Eller bestämt sig för att jävlas 2 veckor tidigare!!
Å det hjälper inte att man talar om för mig att Egypten finns kvar! Vi fick pengarna tillbaka.. det är bara till att åka en annan gång!! Det vet jag väl! Men...
Jag vill vara där nu! Jag behöver vara där nu!

Jag förtjänar att vara där... nu!


Borta bra men hemma bäst

Hemma är ändå bäst..
Hemma vart undrar ni?
Logiskt sett så borde ju hemma vara i Borås för mig.. nu för tiden är jag ju till och med sambo, jag har en egen lägenhet med mina egna grejer i...
Men ändå så kommer alltid Vrigstad vara hemma för mig..
Home is where your heart is! Och mitt hjärta är hemma i Vrigstad med min familj..

Var hemma i helgen faktiskt..
Min karl var inhyrd som trubadur på Vrigstad IF:s årsfest..
Då han förberedde sig iför kvällen var jag och mamma i Jönköping och shoppade..
meningen var att jag skulle hitta en ny bikini till resan.. men hur lätt är det i november?
Så det blev lite annat smått och gott...en och annan julklapp också!

På kvällen skulle jag och mamma egentligen vara hemma och mysa medan grabbarna gick till värdshuset och roade sig.. men sen blev jag så himla sugen på att gå ner å lyssna på världens bästa trubadur en liiiiiten stund...
Väl där hade jag väldigt trevligt.. träffade gamla vänner som jag inte pratat med på år och dag!
Det var även en härlig känsla att befinna sig i byggnaden utan att vara i tjänst! Saknar INTE det stället!

Söndagen blev till en riktig familjedag då mamma, pappa, jag och Chris pälsade på oss och tog en helt fantastisk promenad rund sjön.. Härligt med lite skogsmiljö för en gångs skull! Det är man ju inte bortskämd med nu för tiden..
Senare vankades det farsdagsmiddag och morfar kom på besök...
Mammas mat... mums!!

I veckan har det vart lite jobb och jag har också äntligen funnit inspiration till skolarbete som jag lagt på hög. Känns helt klart att jag kommer hinna med allt och att allt kommer gå fin-fint!

I helgen ska Christian till Stockholm och spela med forna party-bandet.. istället för att sitta ensam i Borås och uggla ska jag åtar bege mig hem till Vrigstad.. Where my heart is!!


Bokat

Nu är resan bokad!!!!!!
Jag är så himla lycklig!!!!
Tänk att tanken på sol, bad, god mat och avkoppling tillsammans med någon man tycker om kan göra så att man liksom går runt och ler hela tiden!!!
Om 15 dagar bär det av!!
Målet är Hurghada i Egypten. Vi ska bo på Hilton Long Beach Hotel, 0 meter till stranden, all inclusive!!!
24 grader i luften och 21 i vattnet!!
Låter väl inte helt fel va?!

Längter, längtar, längtar!!!


Beutiful weather, here I come

Ok, ok pappa Sigge! Tagga ner!
Som du säkert vet så har jag haft lite att stå i på senaste tiden!
Plus att när man väl kommer hem efter att tjänat sitt levebröd så är denna burk allt som oftast blockerad av min alldeles egen datanörd... Kan väl bara ännu en gång lova att jag ska bättra mig. (håller fingrarna i kors bakom ryggen)

Har som sagt vart en hel del jobb nu sista tiden.. allt detta i väntan på nyanställningarna.. å nu när nyanställningarna har skett så verkar det som att mina tjänster ej längre efterfrågas! Trist, trist!
Lugn, lugn.. lite tider har jag fått men det är nog slut på det lyxiga livet man har levt ett tag... Blir väl till att åtar igen slänga sig med frasen att man är en fattig student... å nudlar smakar ju helt ok även om näringsvärdet inte är det högsta!

Efter cirka ett halårs slit så har jag ändå bestämt mig för att unna mig en restresa.. sällskapet består av min kära mor som även hon tyckte sig behöva lite avkoppling med sol och bad på varmare breddgrader! Vecka 48 bär det av.. ingen bastämd destination ännu.. Vi har is i magen och försöker vänta in de låga priserna.. (snåla smålänningar som vi är)

Längtar!!!