Lite info

Har haft influensa hela julen.. så ingen kul jul för mig! :(
Hoppas att NI alla har haft det desto bättre...
God fortsättning och gott nytt år!!!

"När fjärde ljuset brinner...

...vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan"

Ja.. mellan tredje och fjärde ljuset har det vart fullt upp som ni kanske har förstått då jag inte har kluddat här under hela veckan.. men tro för all del inte att jag har haft något roligare för mig för jag har bara pluggat, pluggat, jobbat, pluggat, tentat, skrivit på arbete, jobbat och jobbat! Och veckan har gått så långsamt så långsam.. ha haft sån fruktansvärd hemlängtan så det är inte klokt.. det är väl allt julmys som lockar!!

Nu är jag, sedan några timmar tillbaka, iaf hemma...hemma i Vrigstad.. möttes av hemmagjort risgrynsgröt! Ja..ni fattar varför jag längtat! Imorgon ska det huggas och pyntas gran, och dan innan dopparedan bär det av till city då vår årliga tradition av "det sista småplockshandlandet" samt den årliga inhandlandet av ett sällskapsspel, som familjen Johansson ger familjen Johansson i julklapp, ska äga rum. Senare på kvällen väntar det bästa av allt.. glögg, inslagning av paket och någon typ av rimstuga. Denna studen slår allt! Julafton, annandagen, juldagen, nyår, midsommar, födelsedagar! Ja, bunta ihop dem allihop så kommer ni fortfarande inte bräcka denna stund dagen innan julafton då jag och min familj slår in julklappar, dricker glögg och rimmar tillsammans!

"När tredje ljuset brinner...

...vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett farsligt styr"

Är oerhört lättretlig just nu!!
Därav arg på allt och alla!!
Bry er inte om mig!!

Påtal om bak förresten.. varför inte ta en titt på ett avsnitt ur bästa julkalendern genom tiderna?
Det ska jag göra.. håller tummarna för att jag ska bli på bättre humör!


Tiden rusar

Jag är helt snurrig!
Vad är det för dag? Vilken vecka?! Är det inte två veckor kvar till jul?!
Nähe?! Va?!! Är det bara 5 dagar kvar till tenta?!!!!!! HUJEDAMEJ!
Vart tar dagarna vägen?!!!!

Igår var mamma, pappa och lillebror här. Överraskade dem med lussekatter (alias lusseskatter i vårt hem) som jag och min bättre hälft bakade i fredags. Sedan var vi iväg på stan och köpte julklappar. Eller jag köpte inga julklappar. Familjen gjorde det. Vad jag pysslade med vet jag inte, men jag var helt slut när vi kom hem! Då lagade jag och Chris en riktig brakmiddag till dem innan de begav sig tillbaka till de småländska markerna. Lyckad dag! Men jag tänker inte gå på stan igen på länge! (Nåja, kanske en liten sväng på mellandagsrean)
Sen var det ju idol-final! Heja Kevin frist humör!! (Det minsta man kan säga. Grabben skrattar ju precis hela tiden!)
Värdig vinnare! Å sjunga kan han ju! Vi gillar Kevin!! Kevin är bra skit!
Men var det någon mer som tyckte att vinnarlåten lät lite bekant?
Nedan följer mitt starkaste minne ur årets idol-tävling:



(Börjar nästan lipa ju!)


Idag har jag jobbat och nu är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Borde plugga men vem orkar det?!


Ambitiösa jag

God förmiddag!
Har har stora planer för dagen med de ska jag inte avslöja här. Det är en överraskning till mina kära föräldrar då de kommer på besök på fredag! Haha.. nu blir ni nyfikna va?!
Jo.. mamma och pappa kommer på fredag.. dels för att vi ska hinna ses innan jul och dels för att... hmm... vet inte nån annan anledning.. De skulle passa på att handla lite julklappar också.. jag får väl följa med å peka på vad jag skulle vilja ha.. annars vet jag inte vad jag ska göra! Jag är ju som sagt färdigjulklappshandlad!! (härligt nytt ord)

Jag är överhuvudtaget inne i en ambitiös fas just nu... har pluggat massor de senaste dagarna och vips ser det omöjliga inte så omöjligt ut längre!
Ikväll är det sista föreläsningen inför tentan i juridisk översiktskurs, som ligger efter jul. Ska gå igenom några gamla tentor.. så det gäller att spetsa öronen ikväll! Kommer säkert gå bra.. den tentan har jag inte ens börjat oroa mig för ännu..
Just nu ligger all fokus på textil materiallära...riktigt roligt när man väl sätter sig in i det!

Har även börjat planera lite smått för nyårsmiddagen.. men de planerna kan jag ju inte avslöja här heller! Förrätt och dessert är iaf bestämda och det känns mycket bra... Tur att man har en mästerkock till pojkvän, annars vet jag inte hur det skulle gå!

"När andra ljuset brinner...

...är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär"

Äsch... har inte tid med det här! Min boyfriend har ju äntligen kommit hem igen så nu tänker jag bara tokmysa med honom!
Sorry!

Beroende

Jag saknar min pojkvän!!
Typ femte helgen i rad han är på äventyr utan mig... Jag kan ju inte klandra honom att han vill hitta på något när jag jobbar var helg..men det är så himla mycket värt att få komma hem till någon efter en tuff dag på jobbet som den här. Somsagt både klubbhelg och juletider = apmycket folk. Idag var det konstant kö till båda kassorna under de sex timmar vi hade öppet.
Då skulle man behövt någon som hade mat klar när man kom hem helt utsvulten och lite fotmasage hade ju inte vart dumt!

Men jag har upptäkt att jag lider av någon lustig Christianabstinens när han är borta från mig. Om jag vet att jag inte kommer få träffa honom på hela helgen så räcker det med att han vart borta i tio minuter innan puss-suget kommer. Kram-suget ska vi inte tala om! Det liksom värker i kroppen av saknad. Det är så himla jobbigt att somna alldeles ensam i sängen!
Man är ju en vanemänniska liksom!!
Jag har definetivt skapat ett Christian-beroende!




Marit Larsen... Im adicted to you too!!

Obefintligt julstök

Trodde att jag idag skulle hinna tvätta, städa och handla.. men det var tydligen annat jobb som väntade!
Vaknade kl 10.15 av att Anna från jobbet ringde mig:
A: Hej, vad gör du?
K: Ligger i sängen, har sovit dåligt i natt..
A: Du vet att du ska jobba idag va?
K: Nä, det ska jag inte..
A: Jo det ska du..
K: Nähe..
A: Jo..
K: Nähe... när bestämde vi det?
A: Det är din schemalagda fredag..
K: Nähe..
A: JO!!!


Okej.. jag hade missat det. Men då blev det fart på mig.. jag skulle ju trots allt vart på jobbet för en kvart sedan!
Om man bortser från den chockstarten har det vart riktigt kul att jobba idag.. mycket folk då det både är klubbhelg och juletider!

Själv har man ju redan fixat alla julklappar! Känns skönt.. men lite tomt samtidigt. Vad ska jag nu vara super stressad över? Den där julstressen som hör till kommer ju aldrig infinna sig nu.. jag gör ju liksom inte allt det där andra..jag bakar varken pepparkakor, lussekatter, knäck eller något annat julgodis. Jag julstädar inte (städar gör jag ju, men jag tänker ju knappast knäskura golven). Jag ska inte planera och inhandla varor för massa julgäster. Jag har inga jultillställningar som jag måste infinna mig vid (inte förrän julafton iaf), inte ens julfest med jobbet då jag idag fick reda på att den skulle läggas efter jul...konstigt men sant!
Sååå.. ingen julstress för mig!!
Kanske är tur det då allt skolarbete kommer ta all min lediga tid ända fram tills den 22:a december.. Jag vet att jag har haft massa tid på mig men det har liksom kommit endel grejer imellan, typ jobb, en blindtarm och framförallt lättja!
Nåja...

Vilka två "idoler" får sjunga i den stora golfbollen nu då?
Jag tror Alice och Kevin. Om inte Kevin vinner hela jippot så är det skandal. Inte för att jag bryr mig men han är lätt den bästa sångaren och artisten som deltagit i svenska idol någonsin!
Å så verkar han så hiiimla gullig...han verkar ju vara överlycklig hela tiden. Sådär glad som han är (jämt) är jag typ 20 dagar om året (högst).
Nu kan ju inte den lille blonde gaphalsen vinna iaf. Det räcker gott för mig..
Men som sagt... inte för att jag bryr mig... ;)

Nu ska jag däremot titta på ett härligt program på svt play som innehåller mycket värme, spänning och humor, men som framförallt är väldigt allmänbildande... "på spåret"!!
Ingvar Oldsberg...vilken karl! Jihde släng dig i väggen!!

(sa jag förresten att jag egentligen är 40 år gammal?)