Vem tar hand om hösten?

Hösten är här. Det sa bara poff å så var det sviiiinkallt igen. Det har sina fördelar och nackdelar som allt annat. En fördel är att luften går att andas igen. Man känner hur man blir piggare och piggare, samt mer och mer klar i huvudet för var gång man åter igen fyller lungorna. En annan fördel med detta lite svalare klimat är att det åter igen är helt okej att sitta på borås bussar, vilket det inte var under sommarmånaderna. (Dvs om man inte tyckte det var helt okej med massa svett, inget syre och bastutemperaturer)
Och sist men inte minst. Mysiga, stickade tröjor, snygga stövlar, halsdukar osv..
Nackdelar. För det första så är det ju jäkligt kallt. I och med att det kom så fort så har kroppen inte riktigt hunnit vänja sig. Jag tror att jag skulle behövt en inkörningsperiod där temperaturen sjönk någon grad per dag sådär. Annat dåligt. Fnöskig hud av kyla. Alla fina höstkläder som man vill, vill, vill ha men har lovat sig själv att inte lägga pengar på när det i nuläget enbart gäller att överleva detta halvåret! (Har valt att inte studielåna utan bara jobba strötider som erbjuds mig).
Borde iallafall inhandla en mössa och ett par vantar, vilket leder till nästa nackdel. Inhandlandet av mössa är inte alls roligt då jag sitter i sitsen att jag inte tycker att jag passar i en enda mössa på hela denna jord! Ja, då lämnar vi punkten "hösten" på dagordningen. I år ska jag ta hand om den! ;)

Idol har satt igång igen. Förr om åren har jag följt denna show med skräckblandad förtjusning. Det som främst bidrog till skräcken var den störtbombade juryn! Vem orkade lyssna på dem? Vem kunde ens ta dem på allvar?
Den nya juryn däremot har fått mig att falla in love! Jag vill ärligt påstå att jag är lite småkär i Bagge.
Äsch, skämtåsido.. men de är verkligen toppen. De vet vad de håller på med, de är ärliga och jag har ännu inte hört dem vara elaka mot någon! Programet har gått från riktig förnedringstv till bara lite förnedringstv! Bra där!!
Men åter igen, ibland kan man ju inte låte bli att undra... vart gick det snett?! Vad var det som hände? När hände det?
Jag säger bara cola-killen, gangsta 1&2, samt hel rubbade bruden som hade tio olika brytningar och gav juryn fingret innan hon stormade ut! Hur, vad, när?!

Ja, så går mina tankar en dag som denna..

Till sist. Idag lyckdes jag ännu en gång att helt slumpartat ta upp det precisa antalet galgar som behövdes för de plagg jag höll på att packa upp.. Detta vill jag kalla för en av livets små njutningar! Så tillfredsställande! :)